7 Comments

 • Peter Laman

  Er wordt volledig aan voorbij gegaan, dat er al in de 19e eeuw Joden waren in het land, dat het grootste deel van Palestine (het huidige Jordanië) een Arabische staat is geworden. De Arabieren hadden dus eerder een eigen staat in het Brits mandaatgebied, dan de Joden.

  Verder noemt hij niet het Verdelingsplan uit 1947 van de VN, waarin het land keurig zou worden opgedeeld tussen de Joden en de Arabieren. De Joden accepteerden het plan, de Arabieren niet, omdat ze helemaal geen Joodse staat wilden. Als ze dat plan gewoon hadden geaccepteerd, dan was er vanaf het begin een keurige tweestatenoplossing geweest. In plaats daarvan zeiden de Arabische landen (niet zozeer de 'Palestijnen', want die waren niet als nationale entiteit in beeld) 'nee'. De omringende Arabische landen vielen Israël meteen aan. Ze dachten het land wel even meteen te kunnen 'opruimen' en ze riepen de niet-Joodse bewoners op het land te ontvluchten, wat de meesten ook deden. Er werd die mensen voorgehouden dat ze na het verslaan van de Joden weer konden terugkeren. Door deze misrekening zijn er nog altijd vluchtelingenkampen.

  Volgens hem erkennen de Palestijnen het lijden van de Joden, maar in hun schoolboeken wordt de holocaust ontkend, wordt ontkend dat er een Joodse geschiedenis is in het land en dat er ooit een Joodse tempel heeft gestaan in Jeruzalem. Ze doen alsof hun een staat is afgepakt, maar dat is niet zo, want ze hadden nooit een staat. De Turken regeerden er 400 jaar. Het probleem is dat ze alles wilden en daardoor eindigden ze met niets.

  Dat gezegd hebbend, kan ik me wel vinden in de eindconclusie. De historische analyse lost het probleem niet op. Van wie is Noord Amerika? Van de Native Americans? Van welke stam? Die stammen hebben elkaar ook bestreden. Het is maar de vraag hoe ver je terug gaat. Landen hebben geen oorspronkelijke bewoners. Daarvoor is er teveel migratie geweest. De kunst is om met de tegenwoordige situatie om te gaan.

 • Fred Compusmurf

  Deze man heeft geen idee waar hij het over heeft!!!!!
  Laat hem s.v.p. zijn mond houden over Yahweh die het land niet aan de Joden maar aan de Israëlieten heeft gegeven.
  Ook heeft pasen helemaal niets met Pascha te maken.

 • Rebekka inia

  Deze video zit barstens vol met fouten!! In de koran staat zelfs dat het land voor de Joden is bestemt.
  De Joden zijn niet het volk van de Bijbel maar van God!
  Als Christen weet ik dat het voor de Joden is en niet voor de Christenen.
  Pasen en Pesach is totaal niet hetzelfde!!
  9:41 ze lieten al hun bezittingen achter om een start te maken in het Beloofde land.
  9:52 palestijnen bestaan niet, het is gewoon een naam voor arabieren die daar leefden maar het is nooit een erkend soeverein land geweest, dus weet niet waar je het over hebt.
  11:15 dat hadden ze helemaal niet voor zich, ze kwamen net uit een holocaust. Denk je dan écht dat ze nog zo rijk zijn!?

 • Karel de Kale

  Was er geen holocaust onder de gojse volkeren in Europa?
  Kan een goy ook gelijk de Joodse Merkel of Macron in Europa, ook dezelfde functie in Israel krijgen?
  Hoe zat dat met de terreur van de Palmach?
  Wie financierde Hitler?

 • Belg

  Alle respect voor meneer Abicht maar de voorstelling van de Joden en Palestijnen als koloniale overheersers tegen passieve inboorlingen kan ik toch echt niet volgen

 • iBuzzinga

  Ik denk dat hij vergeet dat we Torahs hebben van heel erg vroeg in onze jaartelling die tot op heden onveranderd zijn gebleven. Dit zijn historische documenten en niet enkel 'verhaalboekjes'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *